•
Músics
•
Joan Laínez
TENOR
Estudis
Comença els seus estudis de piano als 7 anys amb la professora Maria Antonia Noguera. Seguirà al Conservatori de Palma de Mallorca amb Margalida Palou i Miquel Segura i acabarà els seus estudis a Barcelona amb la pianista Carme Poch
Al 2016 Inicià la seva formació de cant amb Manuel Velasco, preparant les proves per entrar al Conservatori Professional de les Illes Balears i allà estudià amb Joana Maria Llabrés, professora de Cant i Maria Victòria Cortes, de repertori.
Actualment estudia amb el baríton David Menéndez a València i amb Elda Laro, pianista i directora d’orquestra de la Deutsche Opera de Berlín.
Premis
Al 2021 guanya el segon premi al Concurs Internacional “Corsica Lírica” a on també és va emportar el premi “In Opera Veritas” i també realitzar un concert a Mola di Bari, Itàlia.
Al 2022 guanya el premi del públic al Concurs Internacional “Jole de Maria” a Tívoli, Itàlia i realitzar un concert a Nàpols.
Òperes
Al 2019 encarna a Don Carlo a la versió “Ànima de Don Carlo” de Verdi. Al 2022 interpretarà al Teatre Principal de Palma el Rol del primer jutge a “Un Ballo in Maschera”.
És aquest any, el 2022 a on serà “Turiddu” a “Cavalleria Rusticana” que és representarà per una banda a l’Opera Estudi de la Orquestra Filharmònica de Castella la Mancha i per una altre a la Ciutat de Bitonto, Itàlia.
També a l’agost del 2022 interpretarà el Rol de Normanno a “Lucia di Lammermoor” que és farà al Castell de Bellver amb la Orquestra Simfònica de les Illes Balears” i també a l’estrena mundial que és farà al novembre de l’Òpera “L’Arxiduc” de Parera Fons cantant el rol de Francesc Ferran.
Recitals
A realitzat molts de recitals amb diferents formacions com Simfovents Palma (The Armed Man, Tenor Solista), l’Esemble Tramuntata (Requiem Mozart, Tenor Solista), la Jove Orquestra Illes Balears, (òpera i sarsuela), amb l’organista Jean-Pierre Lecaudey amb el Palma Brass quintet; sarsuela i també Recitals lírics junt a Marga Cloquell, Katerina Kovanji, Irene Mas, Bàrbara Massaró, Manuel Mas, Jorge Tello, Maria Casado, Inma Hidalgo, Catina Bibiloni i els pianistes Maria Victòria Cortés, Francesc Blanco, Jesús López, Vincenzo Ciccheli,…, actuant a Mallorca, Menorca, Almeria, Còrsega, Itàlia…


Huan Zhang
CHOPIN, CONCERTO PER PIANO NO 1, OP.11
Huan Zhang, piano, és actualment alumna superior a l’Institut de Música de Cleveland, estudiant sota Sergei Babayan. Originària de Suzhou, Xina, va començar a aprendre el piano als 3 anys. Abans de traslladar-se a Cleveland, viu a Nova York i és estudiant a The Juilliard Pre-College de Victoria Mushkatkol. Va començar la seva formació musical al Conservatori de Música de Xangai a la Xina, estudiant sota la direcció de Xiangyu Mao. Haun va fer el seu debut orquestral als 13 anys amb l’Orquestra Filharmònica de la Xina després d’aconseguir el primer premi al Concurs de Poli Piano adjunt a la gira de l’orquestra filharmònica de la Xina. L’any passat, va col·laborar amb Vidin Sinfonietta, interpretant el Mozart Concerto K.503 i el Chopin Concerto No.
Amb els anys, ha estat guanyadora del primer premi de la competició Steinway & Son Piano a la Xina de l’Est-Xina, semi-finalista del 10è Concurs Internacional de Txaikovski per a músics joves, el primer premi de piano obert americà. Concurs i el tercer premi del Concurs de piano universitari High Point 2017. Huan ha fet recitals en solitari al Juilliard Paul Hall de la ciutat de Nova York, al centre Yamaha i al Saló Steinway de Xangai, a l’Auditori Orvis a Hawaii, al Poly Grand Theatre de Suzhou i al Jambyl Jabaev Hall a Astana. També ha actuat en escenaris com Wiener Saal a Salzburg, Hayworth Fine Arts Center a Carolina del Nord, Sala de concerts de Shenzhen i Sala de concerts de Shanghai a la Xina.
A través dels seus estudis, Huan ha rebut l’orientació de músics com Fu Cong, Arie Vardi, Dina Yoffe, Alexander Kobrin, Daejin Kim, Yoheved Kaplinsky, Anton Kuerti, Peter Nagy, Fran Cruz Plaza, Pierre Reach, Oxana Yablonskaya i Robert McDonald.
Durant la seva estada als Estats Units, actua freqüentment amb “Concerts in Motion”, i ha estat convidada a actuar amb el seu grup de cambra al Alice Tully Hall del centre de Lincoln el 2017.
Miriam Picker
BEETHOVEN , CONCERT PER PIANO NO 3 EN DO MENOR, OP.37
Miriam Picker, Piano. Nascuda el 1980 a Estrasburg, es va formar al Conservatoire de Nimes, a la classe de Catherine Silie. El 1997 va guanyar el 1r premi de música de cambra, una medalla d’or en piano.
Després va estudiar amb Jacques Rouvier, al CNR de Marsella, i va obtenir dos anys més tard un premi per a la millora. Després es va incorporar a la classe d’Emile Naoumoff a la Indiana University de Bloomington.
Al maig del 2000, va obtenir el seu “Diploma d’intèrpret” amb “A”, en opció de piano i clavicèmbal. Després va ser admesa a la classe del professor. Klaus Hellwig a la Hochschule der Künste de Berlín: Diplomat Hauptfach Klavier (1er premi de piano).
Miriam Picker – Bleuse actua com a solista (concerts de Mozart, Beethoven, Ravel), sobretot sota la batuta de Phillipe Bender. El 1997, va guanyar la competició de piano a Vulaines-sur-Seine, i va obtenir el primer premi el 2000 a la competició de música de cambra d’Indianapolis amb el Duo Bleuse. Se li va atorgar el “Grand Prix Ville de Nimes”.
Miriam Picker-Bleuse ha estat convidada a tocar als Estats Units (Indianapolis, San Francisco, Vancouver), a França (París, Montpeller, Festival de Roquebrune, Festival de Música de Bauges, Festival de Música a Cévennes, Marsella, Nimes, Tolosa de Llenguadoc, etc.) .), Alemanya (Hamburg (Opernhaus), Halle, Leipzig (Mendelssohn Haus), München, Berlín (Karajan Saal) etc …).
El seu repertori va des de Bach (ha interpretat moltes vegades Goldberg Variations) fins a creacions contemporànies (Segerstam, Goris, Penderecki).


Cyril Pouillet
HUMMEL , CONCERT PER A TROMPETA EN MI B MAJOR, S.49
Nascut a Toul (França), va començar els seus estudis de trompeta amb Jean Michel Quennouelle i posteriorment va estudiar al Conservatori de Mulhouse amb Philippe Hechler i Gilbert Petit, on va obtenir la Medalla d’Or i el Primer accèssit de Perfeccionament. Mentrestant va continuar amb els seus estudis de Musicologia a la Universitat d’Estrasburg fins a obtenir la Maîtrise.
Més endavant va entrar al Conservatori Nacional Superior de Lyon, on va treballar amb Pierre Dutot i André Jung, i on, l’any 1995, va obtenir el Primer Premi de Trompeta i Corneta de pistons. Durant aquests anys, estudia amb grans especialistes de la trompeta (Maurice André, Thierry Caens, Guy Touvron, Marc Ullrich, Michel Ricquier, Frederic Mellardi…).
Ha col·laborat amb moltes formacions simfòniques europees i ha participat en nombrosos projectes de música de cambra a França, Espanya, Alemanya, Holanda, Suïssa, Itàlia, Àustria, Mèxic o Singapur.
Cyril Pouillet ha estat guardonat dues vegades per la Fundació dels Premis Europeus i ha estat Trofeu de la Cultura de la ciutat de Mulhouse. És membre de l’orquestra simfònica de les illes Balears des del 1995, així com del Grand Ensemble de Cuivres d’Alsàcia.
Jordi Miralles
OBOÈ
Alcoi, 1975. Cursa els seus estudis superiors d’oboè en el Conservatori Superior “Oscar Esplá” d’Alacant, de la mà del professor Jesús Meliá. Obté la màxima qualificació i, posteriorment, el Premi Extraordinari de fi de Grau Superior en 1996. Des de llavors ha tingut com a professors a Rafael Tamarit i a Walter Lehmayer. Durant 1997-98 es trasllada a Paris per a estudiar amb Jean-Louis Capezzal. Realitza màster-classes amb mestres com Maurice Bourgue i Albrecht Mayer.
Ha col·laborat en diverses ocasions amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (O.B.C.) i amb l’Orquestra Nacional d’Espanya (O.N.E.).
Va actuar com a solista en l’IX Concert de la Temporada 2011-12 de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.
En l’actualitat es dedica principalment als seus concerts. És professor d’oboè i música de cambra en el Conservatori Professional de Música de Felanitx i oboè ajuda de solista de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears des de 1999.


Oriol Palau Costa
VIOLONCEL
Va néixer a Barcelona, va començar els seus estudis de violoncel al Conservatori Professional de Badalona, va prosseguir al Conservatori Superior de les Illes Balears amb els professors Sergi Boadella i Marçal Cervera i els va concloure amb estudis de perfeccionament al Reial Conservatori de l’Haia (Països Baixos) amb el professor Marien van Staalen.
Ha realitzat estudis de perfeccionament i classes magistrals amb Jens Peter Maintz, Lluís Claret, Ángel García-Jermann, Götz Teustch i Cristophe Coin entre d’altres
En el camp interpretatiu desenvolupa una intensa activitat de música de cambra i orquestra, és violoncel solista de l’Acadèmia 1830 (amb qui ha interpretat com a solista el Concert per a violoncel i orquestra en Re major de F.J. Haydn al Teatre Principal de Palma) i membre de Image Ensemble. Realitza concerts per tota la geografia espanyola així com a Alemanya, Holanda i França.
La seva activitat docent la realitza el Conservatori Professional de Mallorca, on és titular d’una plaça de violoncel i música de cambra.
Álvaro Renard López
MARCELLO, CONCERT PER A OBOÈ EN RE MENOR
Nascut a Cullera (València), és diplomat en Magisteri Musical en la Universitat de València i obté el Títol Superior d’oboè en el Conservatori Superior de València.
Ha sigut oboe titular de la J.M.W.O. (Jeunesses Musicals World Orchestra), Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.
També, ha colaborat amb: Orquestra d’Extremadura, Banda Municipal de Palma de Mallorca, Fundació Studium Aureum, etc.
En 2007 obté la plaça per concurs-oposició com a professor d’oboè en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.
Actualment, compagina la seua activitat com a docent amb l’Orquestra Acadèmia 1830 i amb l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa.


Emmanuel Bleuse
HAYDN, CONCERTO PER VIOLONCEL, NO 1 EN DO MAJOR
Emmanuel Bleuse va néixer el 1975 a París en una família de músics: el seu pare, Marc Bleuse, és compositor, i la seva mare, Anne Fondevile, cantant. A l’edat de set anys va entrar al Conservatori Nacional de la Regió de Boulogne- Billancourt, on va començar a estudiar el violoncel amb Annie Cochet i MichelStrauss.
De l’any 1990 al 1993 Emmanuel Bleuse va continuar el seu aprenentatge al conservatori de Toulouse amb Annie Cochet i Phillippe Muller, on va rebre nombrosos premis i mencions. Després d’aquesta etapa, EmmanelBleuse va ampliar els seus estudis musicals superiors a Alemanya amb el professor Christoph Henkel a la Musikhochschule de Freiburg im Breisgau, on es va graduar el 1998 amb el Primer Premii amb felicitacions del jurat. El 1999 va obtenir el Diplomprüfung für das Konzertexam, la més alta distinció atorgada als conservatoris alemanys.
L’intèrpret ha ofert nombroses actuacions en formacions de cambra amb músics de prestigi com Bruno Pasquier, Peter Czaba, Gérard Poulet, Georges Pludermacher o Daniel Gade. Ha estat solista amb diverses orquestres i directors de renom: Wolf–Dieter Hauschild, Peter Weigle, Daniel Chabrun, Edmon Colomer, Phillipe Bender i és convidat regularment arreu d’Europa (França, Alemanya i Espanya) i Àsia. En l’àmbit de la docència, l’estiu de 2004 va ser convidat a fer classes magistrals al Conservatori Central de Pequín.
Ha enregistrat el concert per a violoncel Kai de Turnage per a la ràdio alemanya MDR i ha estrenat amb el pianista Alain Planes i el violinista Eric Crambes un trio del famós compositor francès Dusapin. Paral·lelament a la seva carrera de solista, també ha estat violoncel solista a la Philharmonishes Staatorchester Halle (Alemanya, 2001-2004) i actualment és solista a l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.
Ricardo Duato
CONCERTINO
Violinista i director d’orquestra nascut a Palma. Va estudiar en el Conservatori de les Illes Balears, obtenint les màximes qualificacions i el Premi Extraordinari Final de Carrera. Posteriorment va ampliar els seus estudis a València, Barcelona i Milà. Ha estat concertino de la Jove Orquestra Simfònica dels Balears, de la Jove Orquestra de la Scala de Milà, Camerata Milanesa, Camerata “La Stravaganza”, Camerata “Illa de Mallorca”, Orquestra “Benjamin Britten”, Orquestra “Edward Grieg”, Orquestra de Cambra de Mallorca, Studium Aureum…
Ha treballat amb els prestigiosos mestres i solistes internacionals com: Piotr Wegner, Eva Graubin, Santiago Juan, Manuel Guillén, Beverly Lunt, Vartan Manoogian, Gerardd Pouillet, Barry Lee Sargent, Jaap Schoröder, Yuri Volguin…
Ha actuat com a jurat en diferents concursos de violí: Juventuts Musicals de Sóller, Art Jove de Palma, Concurs Internacional “Rafael Nadal” de Portals… Ha gravat per a Catalunya Radi, Ràdio Clàssica i Ràdio Nacional d’Espanya.
En el camp de la música de cambra té un ampli bagatge com a fundador del “Trio Stainer”, quartet “Costa i Llobera”, “Cinema Music Trio”…
Actualment és professor de violí, orquestra i música de cambra en el Conservatori Professional de Mallorca per oposició (des de 2002), director de l’orquestra de corda del Conservatori, Cap del departament de corda, així com professor de violí i director d’orquestra en Àgora Portals International School. Aquesta especialitzat en la interpretació amb criteris historicistes i estètics del Barroc i Classicisme, tocant el violí barroc.
És concertino convidat de la OSM, Art Vocal Ensemble i director musical en la representació “L’Adoració dels Reis”


Sarah Santini
VIOLONCEL
Sarah Santini, de canàries (Tenerife), comença els seus estudis superiors de violoncel al Conservatori Superior de Música de Canàries (CSMC) amb el professor Miguel Jaubert Ríus en l’any 2018.
Actualment estudia el seu tercer any de carrera al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB) amb el professor Emmanuel Bleuse. A més, forma part de l’Orquestra de Cambra de la Palma, de la JOCAN i ha rebut classes amb chelistas com Mark Peters, Lluís Claret, Gabriele Zanetti, Emil Rovner, Amparo Lacruz, entre d’altres.
Marta Saura Pociello
VIOLÍ
Marta Saura Pociello. Neix l’any 1986 a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) on inicia els seus estudis musicals. Segueix la seva formació com a violinista al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Finalitza els estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu amb els Mestres Gonçal Comellas i Manuel Porta. Paral·lelament, obté la diplomatura de Magisteri d’Educació Musical a la Universitat de Barcelona.
Ha estat membre de numeroses orquestres, com Orquestra Segle XXI (Catalunya), Joven Orquestra Sinfónica de Galicia, Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra dels Païssos Catalans, International Regions Symphony Orchestra (Alemanya) i Nationaal Jeugdorkest (Holanda), entre d’altres.
Actualment, és professora de violí al centre educatiu Àgora Portals International School i participa a numbroses agrupacions de l’illa.


Héctor Alejandro Bujosa Rodríguez
VIOLÍ
Neix a Palma de Mallorca, comença els seus estudis de violí amb la mestra Barbara Walus.Cursa estudis superiors de violí al conservatori superior de les Illes Balears amb el mestre Jose Manuel Alvarez Losada i Vicente Balaguer.
Ha assistit a cursos de tècnica (màster class) amb els mestres Agustín Leonara, Jack Sreader, Basc Vassilev, Smerald Spahiu, Oliver Charlier i Gilles Apap.
Actualment forma part d’agrupacions com L’orquestra de Cambra de Mallorca sota la direcció de José María Moreno, de l’Ensemble Tramuntana sota la direcció de Barry Sargent, ha tocat a l’orquestra de l’Festival de Santanyí amb Smerald Spahiu concertino de la Simfònica de Les IB i director Vicente Balaguer. També participa en el festival internacional de Música de Deià sota la direcció de l’mestre Alfredo Oyagüez. A més de participar en nombroses agrupacions de cambra i orquestra en l’àmbit nacional, com l’orquestra Arts Symphony Ensemble dirigida pel mestre David Giménez i l’orquestra simfònica de les Illes Balears.
La seva activitat docent la realitza al col.legi Àgora Portals i a Més Música escolta fundació.
Enrique Pastor Soudé
VIOLÍ
Enrique Pastor Soudé neix a Palma de Mallorca al 1975. Comença els seus estudis de violí al Conservatori de les Illes Balears, on finalitza el grau mitjà.
Continua els seus estudis superiors a València, acabant la carrera al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, així com la carrera de música de cambra.
Actualment , compagina la seva tasca docent com a profesor de violí al Conservatori professional de Mallorca, amb la colaboració amb diverses formacions cambrístiques de l’illa, tant de música clàssica com la del Jazz i les músiques del món.


Carlota Coll Núñez
VIOLÍ
Carlota Coll Núñez, violí. Palma, 1992. Comença el seus estudis professionals en 2005 al Conservatori de les Illes Balears obtenint menció d’honor, aquí continua els seus estudis superiors i els finalitza al Conservatori del Liceu de Barcelona a 2016. En aquell moment està rebent classes del mestre Vicente Balaguer. Continua els seus estudis de Màster en Interpretació Orquestral- Fundació Barenboim-Said, a Sevilla.
Ha fet cursos amb diferents mestres com Agustín León Ara, Yuri Nasushkin i Vasko Vassilev, entre d’altres, i ha col.laborat en diverses orquestres joves i professionals, com la JONC, NJO, ROSS, OFM, OCAL i OSIB.
Actualment s’està formant amb el mestre Krzysztof Wisniewski.
Zoryana Ivaniv
VIOLÍ
Va néixer a Ucraïna. Va començar els seus estudis a l’escola primària musical. Diplomada en el Conservatori de Kíev. Va prosseguir els seus estudis de Postgrau Superior amb el professor Dmitry Kolbin.
A més de la seva carrera de solista, ha treballat en diferents Orquestres a Europa, tal com:
- ORQUESTRA CAMBRA A MUNICH – ALEMANYA
- ORQUESTRA SIMFÒNICA DE RÀDIO I TELEVISIÓ DE KÍEV
- ORQUESTRA CAMBRA A CRACÒVIA – POLÒNIA
- ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LVIV – UCRAÏNA
- Va ser protagonista de l’espectacle ” CUERDAS DE FUEGO ” Son Amar – Palma de Mallorca


Cristina Correa
VIOLÍ
Neix a Moscou Rússia el 1980. Comença els seus estudis de violí a l’edat de 5 anys sota les directrius dels seus pares també músics professionals.
A l’edat de 16 anys estudia a Sevilla amb el Mestre Alexander Grüsenberg (pertanyent als Virtuosos de Moscou), durant 3 anys i amb el Concertino de l’OSIb Smerald Spahiu. Continua els seus estudis de violí a l’Escola Superior de Música Reina Sofia amb el professor José Luís García Asensio. Més tard en el Conservatori Superior de Música de La Illes Balears.
Ha participat en diversos cursos d’Estiu de prestigi com els cursos de Estius de Santander, Segòvia, Capellades… Ha tocat amb diverses agrupacions i grans artistes com Zubin Mehta, Pablo Fernández, Nicolás Chumachenco…
També ha treballat durant 4 anys a la OSIb.
Actualment treballa com a mestra de Violí al Col·legi Àgora Portals International School.
Aina Lilia Domínguez Gómez
VIOLÍ
Inicià els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, guanyant el primer premi extraordinari de final de grau, especialitat de violí i música de cambra. Continuà els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Mallorca, finalitzant amb molt bones qualificacions. Va participar com a solista al “Pòdium Joves intèrprets”.
Ha estat alumna de la professora Ma Antònia Pons-Estel i del professor Jose Manuel Álvarez Losada i ha rebut classes de prestigiosos professors com Mikhail Tsinman, Lev Chistyakov, Yuri Volguin, Yuri Nasushkin, Sergey Teslya, Olivier Charlier, entre altres.
Ha tocat com a solista a l’Orquestra de Felanitx, concertino de l’Orquestra Lauseta, l’orquestra de l’Escola Internacional de Música “Fundación Princesa de Astúrias” a Oviedo, sota la batuta de Yuri Nasushkin. També ha format part de l’Orquestra Jove i l’Orquestra Simfònica d’Eivissa. Actualment és concertino de l’Orquestra Lauseta.


Hanna Shakun
VIOLÍ
Nascuda a Bielorússia.
Va obtenir el títol superior de violí en l’Acadèmia superior de música de Minsk en el 1996.
De 1996 al 2003 va col·laborar amb l’Orquestra Nacional de música simfònica i popular de Bielorússia.
Des de 2003 viu a Mallorca. És professora de violí i col·labora amb diverses orquestres de la nostra comunitat, com ara Acadèmia 1830, Studium Aureum i la Jove Orquestra de les Illes Balears.
Gabriel Espinosa
VIOLA
Titulat amb les carreres de violí i de viola. En quant a la viola, va obtenir el títol del grau superior. Des del principi de la seva carrera ha tocat a diferents formacions de música clàssica i impartit classe a un gran nombre d’alumnes arribant a ser professor del Conservatori Professional de les Illes Balears.
Tocant en orquestres i formacions rellevants com ara:
• Orquestra de Cambra Catalana
• Aula 98 (Orquestra de Cambra ubicada a Mallorca)
• Escola de Música i Danses de Mallorca (arribant a guanyar diverses vegades el concurs de la Millor formació de música folklòrica d’Europa i sent convidats, per això, a tocar en concursos similars a les Filipines ia Tailàndia, tornant a guanyar ambdós concursos)
• L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears
• Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears
• Orquestra Johannes Palascko
• L’Orquestra Simfònica d’Eivissa
• L’Orquestra Lauseta
• I infinitat de petites formacions en què ha estat convidat en nombroses ocasions, tocant amb músics rellevants internacionalment.


María José Gómez de la Vega Alegre
VIOLA
María José Gómez de la Vega Alegre, neix a Las Palmas de Gran Canaria. Realitza els seus estudis musicals elementals i professionals al Conservatori d’Alcalá de Henares, amb diversos professors, entre ells José Manuel Saiz San Emeterio i Adolfo Hontañón.
Realitza els seus estudis superiors al Consevatori Superior de les Illes Balear amb Enrique Santiago.
Participa en diverses orquestres i agrupacions : Jonde, Orquesta Joven de la Comunidad de Madrid, RTV, OSIB, Studium Areum, etc..
Actualment és professora del Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca.
Raúl Delgado Martínez
VIOLA
Vaig néixer a Ponferrada, província de Lleó, el 1989, on vaig començar els meus estudis d’instrument en el Conservatori Cristóbal Halffter amb 10 anys. Allà vaig estudiar el grau elemental i el grau Mitjà de viola i vaig acabar el 2010. Aquell any vaig entrar al Conservatori de música del Principat d’Astúries, on vaig cursar el grau superior fins a 2014. En aquest temps, vaig participar a orquestres, tant a nivell comunitari com estatal.
Al 2014 em vaig traslladar a Mallorca per formar part com a professor titular de viola en el Conservatori integrat d’Àgora Portals, compaginant el treball tant en participacions en diverses orquestres de l’illa, així com en l’orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’orquestra Simfònica d’Eivissa, l’orquestra Acadèmia 1830 i en diversos quartets de corda i agrupacions de música de Cambra.


Margalida Gual Frau
VIOLA
Obtingué el Títol Superior de Violí en el Conservatori Superior de les Illes Balears. Es segueix formant a Barcelona i a Trossingen (Alemanya), on obtingué un Màster en Música Antiga. Ha col·laborat amb orquestres simfòniques i de cambra com l’OSB, l’Orquestra de Cambra del Maresme, l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’OSV (Orq. Simf. del Vallès) i l’OCIM, entre d’altres. Ha col·laborat amb diferents ensembles de música antiga com ara Les Ambassadeurs (França); Spira Mirabilis (Itàlia); Al Ayre Español, Academia 1750 (Espanya). Fou membre de l’EUBO 2010 (European Union Baroque Orquestra) i va ser convidada a l’EUBO 2014 (actuant com a solista). Ha editat sonates per violí i b. c. per Mvsiche Varie. Ha participat en gravacions per a segells com EMI Virgin, Estonian Record Productions i Columna Música. Ha fet actuacions també amb violí elèctric.
Marta Ambrós
CLAVECÍ
Obté el grau superior de piano al Conservatori Superior de Barcelona. Realitza estudis de clavecí al Conservatori de Música i Dansa de Mallorca, on actualment exerceix com a professora de piano.
Guanyadora del primer premi Art Jove 2002, en la secció de música de cambra, ha col.laborat amb diferents formacions en distints àmbits tan de la música antiga com moderna : Studium Aureum, Acadèmia 1830, Capella Mallorquina La Búsqueda, Pilgrims…, entre altres.
Ha realitzat concerts per a la Fundació La Caixa a diferents ciutats espanyoles i en distints projectes tant didàctics com en gires de concerts.


Anna Zofia Endzelm
CONTRABAIX
Nascuda a Varsòvia (Polònia) l’any 1983 inicia els seus estudis musicals a l’edat de 17 anys en Szkola Muzyczna II Stopnia im. Józef Elsner a Varsòvia sota la tutela de professor KazimierzJendrysiak en la classe de contrabaix.
Tres anys més tard ingressa en el ConservatoriSuperior dels Illes Balears i contínua la seva formació amb els professors Antonio García Araque i Francesc Lluch.
Conclou la seva formació en dit centre en l’any 2008.
Ha col·laborat amb diverses formacions orquestrals com Orquestra Simfònica dels Illes Balears, Orquestra de Cambra de Illa de Menorca, Studium Aureum, Ànima Strings, Jove OrquestraBarroca, Jove Orquestra Balear, EnsembleLumière, Orquestra Ciutat d ‘Eivissa, Orquestra Lírica de Mallorca, Orquestra Clàssica de Mallorca i Orquestra del Teatre Principal De Palma.
Ha tocat sota la batuta de grans directors com: Goran Nikolic, Pablo Mielgo, Michael Thomas, JojiHattori, Barry Sargent, Phillippe Bender, Luis Remartinez, Salvador Brotons, Edmon Colomer, Josep Vicent entre altres.
A més, va desenvolupar una intensa labor pedagògica. Va ser professora de contrabaix en el Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa (curs acadèmic 2010-2011 i 2011-2012), Conservatori Professional de Música de Menorca (curs acadèmic 2013-2014 i 2014-2015) i Conservatori Superior de Música dels Illes Balears (curs acadèmic 2013-2014).
Nigel Carter
TROMPA
Estudia trompa i composició a la Royal Academy of Music, a Londres, i un posgrau a la Guildhall School of Music and Drama.
Després d’un any treballant a Bogotà, Colòmbia, arriba a Mallorca el 1990, i des de llavors és trompa solista de l’Orquestra Simfònica Illes Balears. És també professor al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, i a l’Escola de Música de Calvià.
Des de 2008 crea i presenta projectes teatrals i audiovisuals per als concerts escolars i familiars de l’OSIB, en col·laboració amb la percussionista, Susana Pacheco.
El 2012 va estrenar amb l’OSIB la seva obra ‘Variacions Bàrbares’, i té pendent d’estrena un ballet de jazz, ‘Stop’.
